Plantera växter

Först fick vi en burk som det var ett nummer på. Sen tog vi den och hällde i jord i burken. Vi fick några gräslökfrön som vi lade i burken. Man fick hälla i lite olika mängder växtnäring, jag tog 20ml. Vi hällde i lite vatten i burken också, sen gav vi dom till Håkan så att han ställde dom på en bricka som stod i solen. Vi kommer att få vattna dom varje vecka.

Is smälter i vatten

Labration:Is smälter i vatten

Idag tisdag 14/4 skulle vi göra en labration av att vi skulle se hur lång tid det tid det tog att smälta isen i vatten.Håkan hade skrivit på datorn vilka man skulle arbeta med.Min grupp heter Delta och vi bestod av Jag,Andreas och Philip.

Håkan hade en genomgång och berätta hur vi skulle göra.Adde hämtade en bägare med jätte kallt vatten och jag hämtade ett tidtagarur och en termometer.Vi la i en isbit och tog tid och vi satt och väntade en stund,medans kollade vi temperaturen.Vår tid blev 19.25 minuter på jätte kallt vatten och det var -6 grader.Andra gången tog vi jätte varmt vatten och då förstod vi att det skulle ta mycket mindre tid.Adde häller i vatten och jag hämtar is biten.Vår tid blev 1,09 minuter och det var +42 grader.SLUT


RSS 2.0